Φρούτα κα Λαχανικά

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε καλαμπόκι; Είναι το γλυκό καλαμπόκι υγιεινό για τα σκυλιά;

Πολλοί πιστεύουν ότι το καλαμπόκι είναι απλώς μια γεμιστική τροφή για σκύλους που δεν προσφέρει πραγματικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η αλήθεια μπορεί να σας εκπλήξει. Λοιπόν “μπορούν τα σκυλιά να φάνε καλαμπόκι;” Το καλαμπόκι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία για τους τετράποδους φίλους, όπως βήτα-καροτίνη και βιταμίνη Ε.

Υπάρχουν πολλά είδη καλαμποκιού. διαβάστε για τα διάφορα είδη καλαμποκιού και μάθετε ποια είναι ασφαλή και υγιεινά για το κατοικίδιό σας.

Είναι καλό το καλαμπόκι για τα σκυλιά;

Είναι πολύ συζητημένο ότι το καλαμπόκι είναι απλώς ένα υλικό πλήρωσης στην τροφή για σκύλους. Αντίθετα, το καλαμπόκι περιέχει απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βήτα-καροτίνη, λουτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν διάφορα θρεπτικά οφέλη στους γούνινους φίλους μας, όπως:

 • Καλή πηγή πρωτεΐνης: Απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος, του τριχώματος και των μαλλιών
 • Υδατάνθρακες: αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας
 • Λινολεϊκό Οξύ: Προωθεί ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, το δέρμα και το τρίχωμα
 • Φυτικές ίνες: Προάγουν την καλή κινητικότητα και την υγεία του εντέρου
 • Βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Ε και λουτεΐνη: ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέπουν τις ασθένειες

Μπορούν τα σκυλιά να έχουν καλαμπόκι;

Το καλαμπόκι είναι ασφαλές για κατανάλωση από τα σκυλιά, αλλά δεν είναι χωρίς κινδύνους. Μερικά προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν εάν το ταΐσετε στο σκύλο σας υπερβολικά ή απρόσεκτα, κυρίως αλλεργίες και πνιγμό.

Τροφική αλλεργία

Πολλοί πιστεύουν ότι το καλαμπόκι μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε διάφορους σκύλους. Ωστόσο, ο Cailin R. Heinze, VMD, DACVN, επίκουρος καθηγητής διατροφής στο Cummings School of Veterinary Medicine στο Πανεπιστήμιο Tufts, δηλώνει ότι η αλλεργία στο καλαμπόκι είναι σχετικά ασυνήθιστη στους σκύλους.

Αν και αυτό μπορεί να συμβαίνει, είναι καλή ιδέα να είστε προσεκτικοί όταν προσθέτετε καλαμπόκι στη διατροφή του σκύλου σας. Αν είναι η πρώτη φορά που τρώει ένα, σερβίρετέ τον μόνο σε μικρές ποσότητες. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε περίπτωση που αποδειχθεί αλλεργικός στο καλαμπόκι.

Στη συνέχεια, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά ή την κατάστασή του. Εάν αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα αλλεργίας, όπως συχνό ξύσιμο, κόκκινο δέρμα, κνίδωση, κνησμό, έμετο και διάρροια, αφήστε το καλαμπόκι έξω από τα γεύματά του. Στη συνέχεια πηγαίνετε στον κτηνίατρο για σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Κίνδυνος πνιγμού

Οι μαγειρεμένοι κόκκοι καλαμποκιού μπορούν να είναι μικροί και σχετικά εύκολοι να μασηθούν. Ωστόσο, μπορεί ακόμα να προκαλέσει πνιγμό στα κουτάβια, ειδικά στα μικρά σκυλιά, λόγω της στενής τραχείας τους. Προσθέστε επίσης ότι σε ορισμένα σκυλιά αρέσει να τρώνε την τροφή τους χωρίς να μασούν. Επιβλέπετε λοιπόν τον σκύλο σας όσο τρώει καλαμπόκι. Εάν ένα κουκούτσι καλαμποκιού πέσει σε λάθος σωλήνα, μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας αμέσως.

Πόσα καλαμπόκια μπορούν να φάνε τα σκυλιά;

Το καλαμπόκι πρέπει να θεωρείται περιστασιακή απόλαυση για σκύλους. Αν προσθέσετε καλαμπόκι στα γεύματα του γούνινου φίλου σας, μην υπερβείτε τις 1-2 κουταλιές της σούπας. Μην συμπεριλάβετε επιπλέον ποσότητες καλαμποκιού στα καθημερινά γεύματα του σκύλου σας, εκτός εάν σας το συμβουλέψει ο κτηνίατρος.

Επίσης, μην δίνετε ποτέ στον σκύλο σας πολύ καλαμπόκι. Η υπερβολική προσφορά μπορεί να οδηγήσει σε στομαχικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας.

Όταν εισάγετε το καλαμπόκι στη διατροφή του σκύλου σας, θυμηθείτε να το κάνετε σταδιακά για να αποφύγετε ξαφνικές αλλαγές στα γεύματά του. Μην ταΐζετε υπερβολικά τον σκύλο σας καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Εν ολίγοις, να ταΐζετε πάντα με μέτρο.

Μπορούν τα κουτάβια να φάνε καλαμπόκι;

Η χορήγηση καλαμποκιού στο κουτάβι σας πρέπει να γίνεται μόνο εάν το επιτρέπει ο κτηνίατρος. Τα κουτάβια είναι ακόμα στη φάση της ανάπτυξης. Χρειάζονται μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή καθώς το σώμα τους είναι εύθραυστο και απαιτεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα ενήλικα σκυλιά.

Η προσθήκη περιττής ανθρώπινης τροφής στη διατροφή τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ευημερία τους. Τα κουτάβια έχουν επίσης ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, το οποίο συνήθως παρουσιάζει δυσανεξία σε νέες τροφές.

Εάν ο κτηνίατρος είναι εντάξει με το να ταΐζει το κουτάβι σας με καλαμπόκι, φροντίστε να ταΐζετε με μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση καλαμποκιού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας στα κουτάβια.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε κορν φλέικς;

Διαγράψτε τα κορν φλέικς από τη λίστα με τις πιθανές επιλογές θεραπείας για σκύλους. Συχνά περιέχει ζάχαρη, αλάτι, τεχνητά συντηρητικά και πρόσθετα που δεν είναι καλά για την υγεία του σκύλου σας. Ορισμένες μάρκες χρησιμοποιούν ακόμη και ξυλιτόλη, ένα υποκατάστατο ζάχαρης που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο για τους σκύλους.

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε καλαμπόκι στο καλαμπόκι;

Η κατανάλωση καλαμποκιού είναι επιβλαβής για τα σκυλιά. Αν και οι πυρήνες καλαμποκιού είναι ασφαλείς για να καταναλώνουν, τα καλαμπόκι είναι εντελώς επικίνδυνα. Εάν ο σκύλος σας καταναλώνει τυχαία ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό, μπορεί να πνίξει πάνω του, ή χειρότερα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή παρεμπόδιση του εντέρου.

Ο λήθαργος, ο έμετος, η απώλεια της όρεξης, η αφυδάτωση και η διάρροια είναι οι πιο συνηθισμένοι δείκτες που μπορεί να υποφέρει από την απόφραξη του στομάχου. Εάν δείχνει αυτά τα συμπτώματα, πάρτε τον απευθείας στον κτηνίατρο. Η καθυστερημένη ιατρική περίθαλψη μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες συνέπειες όπως η απώλεια ζωής.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε τορτίγιες καλαμποκιού;

Αποφύγετε να ταΐζετε το σκύλο σας με τορτίγιες που αγοράζονται από το κατάστημα, καθώς περιέχουν λίπος, αλάτι και άλλα ανθυγιεινά συστατικά. Σκεφτείτε να του φτιάξετε σπιτικές τορτίγιες.

Με αυτόν τον τρόπο έχετε τον έλεγχο των συστατικών που θα χρησιμοποιήσετε και πόσα θα βάλετε. Λάβετε υπόψη ότι ενώ οι τορτίγιες καλαμποκιού είναι πιο υγιεινές επιλογές από τις τορτίγιες με αλεύρι, παρέχουν μόνο ελάχιστα θρεπτικά συστατικά στον σκύλο σας.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε κονσερβοποιημένο καλαμπόκι;

Το κονσερβοποιημένο καλαμπόκι είναι όχι γιατί προσφέρει μικρή θρεπτική αξία. Επιπλέον, περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες νατρίου. Επομένως, το να επιτρέπετε στον σκύλο σας να φάει κονσερβοποιημένο καλαμπόκι, τον θέτει σε κίνδυνο να αναπτύξει πολλά προβλήματα υγείας, όπως δηλητηρίαση από αλάτι, παγκρεατίτιδα και νεφρική νόσο.

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε ποπ κορν;

Το ποπ κορν είναι εντάξει για σκύλους αρκεί να σερβίρεται σκέτο. Πρέπει να είναι ανάλατο και χωρίς βούτυρο. Επίσης, αποφύγετε αυτά με τεχνητές γεύσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας όπως τερηδόνα και ανθυγιεινή αύξηση βάρους.

Εάν μοιράζεστε κανονικό ποπ κορν με τον σκύλο σας, ελέγξτε πρώτα τους πυρήνες. Βεβαιωθείτε ότι έχουν σκάσει διαφορετικά μπορεί να προκαλέσουν μερικά προβλήματα.

Για παράδειγμα, οι μη σκασμένοι κόκκοι είναι αρκετά δύσκολο να μασηθούν και μπορούν να βλάψουν τα δόντια του σκύλου σας. Επιπλέον, μπορούν επίσης να προκαλέσουν πνιγμό και γαστρική απόφραξη σε σκύλους.

Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε αυτά τα κομμάτια που δεν έχουν σκάσει για να αποφύγετε να τα ταΐσετε κατά λάθος στον σκύλο σας. Τέλος, να ακολουθείτε πάντα τον κανόνα του 10% για να μην εμφανίσει στομαχικές διαταραχές και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Σπιτικό κέρασμα Corn Dog

Εδώ είναι μια νόστιμη συνταγή για κέρασμα καλαμποκιού που μπορείτε να ετοιμάσετε για τους σκύλους και τις γάτες σας:

Συστατικά:

 • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
 • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι
 • ½ φλιτζάνι λίπος βοείου κρέατος
 • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
 • ¼ φλιτζάνι νερό

Διαδικασίες:

 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350˚.
 2. Συνδυάστε το αλεύρι ολικής αλέσεως και το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το βοδινό σας λίπος έχει κρυώσει. Όταν όμως σκληρύνει, ψήνουμε μικροκύματα για να ρευστοποιηθεί.
 4. Ρίξτε υγρό λίπος από το βόειο κρέας στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
 5. Προσθέστε λάδι και νερό, ξεκινώντας με ¼ φλιτζάνι νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε ¼ φλιτζάνι τη φορά εάν χρειάζεται.
 6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
 7. Χρησιμοποιήστε ένα κουπάτ για μπισκότα για να κόψετε σχήματα από τη ζύμη.
 8. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
 9. Ψήνουμε στους 350˚ για 25 με 35 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.
 10. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 11. Σερβίρετε τα στον γούνινο φίλο σας. Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.

Συναφή άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button