Κρέας και θαλασσινά

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε χοιρινό;

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε χοιρινό; Ενώ το χοιρινό είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση από τα σκυλιά, εγκυμονεί ορισμένους κινδύνους για την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης των εντερικών παρασίτων και της ανθυγιεινής αύξησης βάρους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη και τους κινδύνους από τη χορήγηση χοιρινού κρέατος σε σκύλους. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να προσδιορίσουν εάν το χοιρινό κρέας είναι κατάλληλο για τον σκύλο τους.

Είναι καλό το χοιρινό για τα σκυλιά;

Το χοιρινό είναι μια πηγή πρωτεΐνης που βοηθά στην ανάπτυξη και ανάπτυξη των μυών στους σκύλους. Το χοιρινό είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών επειδή περιέχει βιταμίνη Β12, βιταμίνη C, σίδηρο, νιασίνη, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο. Επομένως, είναι ασφαλές να πούμε ότι το χοιρινό είναι σίγουρα καλό για τα σκυλιά.

Πρέπει οι σκύλοι να τρώνε χοιρινό;

Χοιρινό κρέας πρέπει να δίνεται σε σκύλους μόνο περιστασιακά και δεν πρέπει να προστίθεται στην κανονική τους τροφή για σκύλους. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας πριν αποφασίσετε να συμπεριλάβετε το χοιρινό στη διατροφή του σκύλου σας. Εάν ο κτηνίατρος το εγκρίνει, δώστε στο σκύλο σας χοιρινό κρέας ταΐζοντάς του μικρές ποσότητες.

Ενώ το χοιρινό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, έχει επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από το κοτόπουλο και το βόειο κρέας. Εάν ταΐζετε χοιρινό στον σκύλο σας σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, παχυσαρκία και στομαχικές διαταραχές. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, η υπερβολική κατανάλωση χοιρινού κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε παγκρεατίτιδα ή καρδιακά προβλήματα στους σκύλους.

Το λίπος, το δέρμα και τα κόκαλα του χοιρινού πρέπει να αφαιρεθούν. Επίσης, το χοιρινό πρέπει να ψηθεί καλά πριν το ταΐσετε στον σκύλο σας.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε χοιρινά κόκαλα;

Αν και τα σκυλιά λατρεύουν να μασούν κόκαλα, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα κόκαλα είναι ασφαλή για αυτούς. Τα μαγειρεμένα κόκαλα αποτελούν κίνδυνο πνιγμού και μπορούν να προκαλέσουν εντερική απόφραξη. Μπορούν επίσης να τραυματίσουν το στόμα, τον οισοφάγο και άλλα μέρη του πεπτικού συστήματος και των εσωτερικών οργάνων του σκύλου σας, καθώς μπορεί να θρυμματιστούν σε αιχμηρά κομμάτια.

Επομένως, τα μαγειρεμένα κόκαλα δεν πρέπει ποτέ να δίνονται σε σκύλους. Όταν ταΐζετε άψητα κόκαλα στον σκύλο σας, συνιστάται πάντα να επιτηρείτε σε περίπτωση που σπάσουν σε μικρά κομμάτια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πνιγμό.

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε χοιρινά παϊδάκια;

Τα σκυλιά δεν πρέπει να τρέφονται με χοιρινά πλευρά λόγω του κινδύνου πνιγμού και απόφραξης στο στομάχι του σκύλου σας. Τα χοιρινά παϊδάκια μπορούν επίσης να σπάσουν σε μικρά αιχμηρά κομμάτια και να προκαλέσουν σοβαρή εσωτερική βλάβη.

Τα μαγειρεμένα χοιρινά παϊδάκια, ειδικά αυτά που αγοράζονται από το κατάστημα, μπορεί επίσης να περιέχουν συστατικά που είναι επιβλαβή για τους σκύλους, όπως σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι και μπαχαρικά.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε χοιρινό κρέας;

Ορισμένες ανθρώπινες τροφές είναι ασφαλείς για τους σκύλους, άλλες όχι. Το κονσερβοποιημένο χοιρινό κρέας ανήκει στην κατηγορία των ανθυγιεινών. Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να αποφεύγουν να ταΐζουν σκύλους με επεξεργασμένα προϊόντα χοιρινού κρέατος όπως μπέικον, λουκάνικο και ζαμπόν. Υψηλά επίπεδα αλατιού και λιπών βρίσκονται συνήθως σε αυτά τα ανθρώπινα τρόφιμα.

Σε μεγάλες ποσότητες, το κονσερβοποιημένο χοιρινό μπορεί να είναι τοξικό για τους σκύλους και να συμβάλλει στην ανάπτυξη άλλων ασθενειών. Οι πέτρες στα νεφρά, η παγκρεατίτιδα και η παχυσαρκία είναι τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που προκύπτουν από μια διατροφή πλούσια σε αλάτι και λιπαρά.

Αυτά τα προϊόντα χοιρινού κρέατος περιέχουν επίσης άλλα συστατικά που είναι επικίνδυνα για τους σκύλους. Στομαχικά προβλήματα και δηλητηρίαση μπορεί να εμφανιστούν εάν ο σκύλος σας τα καταπιεί. Αντίθετα, ταΐστε τον σκύλο σας σπιτικό μαγειρεμένο χοιρινό κρέας.

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε ωμό χοιρινό;

Το να ταΐζετε τον σκύλο σας με ωμό χοιρινό κρέας τον θέτει σε κίνδυνο να προσβληθεί από τριχίνωση. Είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από ένα παράσιτο, τις προνύμφες Trichinella Spiralis, που βρίσκεται σε ωμό ή καλά μαγειρεμένο χοιρινό κρέας.

Τα κουτάβια και τα ανοσοκατεσταλμένα σκυλιά είναι πιο ευάλωτα σε αυτή την ασθένεια. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν επίσης να προσβληθούν από τριχίνωση. Αυτή η ασθένεια προκαλεί τα ακόλουθα συμπτώματα στους σκύλους:

 • Πόνος στο σώμα
 • Δυσκαμψία των μυών
 • Μυϊκή φλεγμονή
 • Λήθαργος
 • Υψηλός πυρετός
 • κάνω εμετό
 • Διάρροια

Δεν είναι όλα αυτά τα συμπτώματα εμφανή σε μολυσμένους σκύλους, αλλά οι ευαίσθητοι σκύλοι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν όλα αυτά τα συμπτώματα.

Συνιστάται να καταψύχετε πάντα το χοιρινό κρέας για τρεις εβδομάδες πριν το ταΐσετε στον σκύλο σας.

Πώς ταΐζετε με ασφάλεια τον σκύλο σας με χοιρινό;

Το χοιρινό είναι καλό για τον σκύλο σας αρκεί να το ταΐζετε περιστασιακά. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να ταΐσετε τον σκύλο σας χοιρινό, θα πρέπει να ξέρετε πώς να προετοιμάσετε αυτό το κρέας πριν το ταΐσετε στον σκύλο σας.

 • Μην ταΐζετε τον σκύλο σας μαγειρεμένα χοιρινά κόκαλα. Τα οστά είναι δύσκολο να τα χωνέψουν οι σκύλοι και μπορεί να προκαλέσουν μπλοκάρισμα του στομάχου. Μπορεί επίσης να προκληθούν εσωτερικοί τραυματισμοί και ασφυξία εάν καταποθούν κόκαλα χοιρινού κρέατος.
 • Κρατήστε τα επεξεργασμένα χοιρινά προϊόντα έξω από το μπολ του σκύλου σας. Προτιμήστε μαγειρεμένο απλό χοιρινό κρέας. Δεν πρέπει να περιέχει άλλα συστατικά όπως λάδι, αλάτι, σκόρδο, σχοινόπρασο, κρεμμύδι, μπαχαρικά και βότανα.
 • Μην ταΐζετε τον σκύλο σας ωμό χοιρινό ή κακοψημένο χοιρινό χωρίς να το καταψύξετε για 3 εβδομάδες πριν το ταΐσετε.
 • Η πρωτεΐνη στο χοιρινό μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε σκύλους. Ως εκ τούτου, οι σκύλοι με τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες σε ορισμένα κρέατα δεν πρέπει να τρέφονται με χοιρινό.
 • Όταν εισάγετε χοιρινό στον σκύλο σας, ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα και δείτε εάν εμφανίζει συμπτώματα αλλεργίας, όπως έμετο, διάρροια, κνίδωση, εξανθήματα, υγρά μάτια, φαγούρα, ξύσιμο και δάγκωμα ποδιού. Εάν ο σκύλος σας εμφανίσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, πηγαίνετε αμέσως στον κτηνίατρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button