Φρούτα κα Λαχανικά

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε μπανάνες;

Ναι, τα σκυλιά μπορούν να φάνε μπανάνες. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β6, του καλίου, των φυτικών ινών, του μαγνησίου και του μαγγανίου, τα οποία μπορούν να δώσουν στους σκύλους μια ώθηση για την υγεία. Η υψηλή διατροφική αξία των μπανανών τις καθιστά μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από τις εμπορικές λιχουδιές για σκύλους.

Σε αντίθεση με ορισμένα φρούτα με τοξικά στοιχεία, οι μπανάνες είναι γενικά ασφαλείς για κατανάλωση από τους σκύλους. Αν και είναι ένα ασφαλές φρούτο, ταΐστε το μόνο με μέτρο και μην δώσετε στο σκυλί σας τη μπανάνα αν είναι με άδειο στομάχι.

Είναι οι μπανάνες καλές για τα σκυλιά;

Όπως ορισμένα φρούτα και λαχανικά, οι μπανάνες είναι εξαιρετικές λιχουδιές για τους σκύλους επειδή είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Τα σκυλιά μπορούν να λάβουν πολλά οφέλη για την υγεία από αυτό το γλυκό φρούτο, όπως:

 • Αυξάνει τη λειτουργία του εγκεφάλου
  Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β6, η οποία προάγει τη γνωστική ικανότητα και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C στις μπανάνες αυξάνουν την αντίσταση στις ασθένειες και προάγουν την επούλωση και την επισκευή των κυττάρων.
 • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  Το κάλιο και η Β6 στις μπανάνες βοηθούν στη ρύθμιση της ροής του αίματος. Αυτό προάγει την υγιή αρτηριακή πίεση και τη λειτουργία της καρδιάς.
 • Δυναμώνει τα οστά και τους μύες
  Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, ένα σημαντικό μέταλλο που παίζει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση των μυών και τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών. Αυτό διασφαλίζει ότι ο σκύλος σας έχει δυνατούς μύες. Οι μπανάνες είναι επίσης γεμάτες με κάλιο, το οποίο ενισχύει τα οστά και αποτρέπει την απώλεια ασβεστίου.
 • Βελτιώνει την πέψη.
  Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν την υγιή πέψη. Είναι επίσης ένα πρεβιοτικό, το οποίο τροφοδοτεί τα καλά βακτήρια στο έντερο, επιτρέποντάς τους να ευδοκιμήσουν στο πεπτικό σύστημα των σκύλων.

Μπορούν οι σκύλοι να φάνε φλούδα μπανάνας;

Μην αφήνετε τα σκυλιά να τρώνε μπανανόφλουδες. Αν και το δέρμα είναι βρώσιμο, είναι κίνδυνος πνιγμού. Εάν καταποθεί φλούδα μπανάνας, ο γαστρεντερικός σωλήνας του σκύλου σας θα δυσκολευτεί να την χωνέψει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία ή εντερική απόφραξη, η οποία μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε μπανάνες κάθε μέρα;

Όχι, δεν συνιστάται να ταΐζετε καθημερινά τον σκύλο σας με μπανάνες. Τα φρούτα είναι γεμάτα με φυσικά σάκχαρα και άμυλο. Μια μέτρια μπανάνα περιέχει περίπου 14 γραμμάρια ζάχαρης και 6 γραμμάρια αμύλου. Το να επιτρέπετε στον σκύλο σας να τρώει υπερβολικά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι επίσης πιο συχνά. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική ποσότητα πεπτικών ινών. Η απεριόριστη κατανάλωση μπανάνας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα καλίου. Ως αποτέλεσμα, θα προκαλέσει υπερκαλιαιμία, η οποία οδηγεί σε καρδιακά προβλήματα.

Πόση μπανάνα μπορούν να φάνε οι σκύλοι;

Ταΐστε μπανάνες σε σκύλους σε μικρές ποσότητες. Οι μικρές ράτσες σκύλων πρέπει να καταναλώνουν μόνο 2 έως 3 μικρές φέτες μπανάνας. Μισή μπανάνα είναι αρκετή για μεσαίες και μεγάλες ράτσες.

Πρέπει να ακολουθήσετε τον κανόνα 90/10. Αυτό σημαίνει ότι το 90% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης του σκύλου σας πρέπει να προέρχεται από την κανονική τροφή για σκύλους. Το υπόλοιπο 10% αποτελείται από λιχουδιές όπως φρούτα.

Μπορούν όλοι οι σκύλοι να τρώνε μπανάνες;

Όχι, μερικοί σκύλοι είναι καλύτεροι χωρίς μπανάνες στη διατροφή τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για σκύλους με ευαίσθητο στομάχι και άλλους που μπορεί να είναι αλλεργικοί στα φρούτα.

Εάν είναι η πρώτη φορά που ο σκύλος σας τρώει φρούτα, φροντίστε να τρώει μόνο μικρές ποσότητες. Στη συνέχεια, παρακολουθήστε τυχόν αλλαγές στο σώμα ή τη συμπεριφορά του για σημάδια αλλεργικής αντίδρασης:

 • Αναπνευστικά προβλήματα
 • Κνίδωση
 • Βήχας
 • Φαγούρα
 • Πρήξιμο

Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα, σταματήστε να ταΐζετε τον σκύλο σας με μπανάνες. Αντίθετα, πήγαινε τον στον κτηνίατρο για σωστή θεραπεία.

Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να του κάνετε τη διάγνωση για να επιβεβαιώσετε ότι είναι αλλεργικός στις μπανάνες. Μόλις αποδειχθεί, ο κτηνίατρος θα συνεργαστεί μαζί σας για την καλύτερη πορεία δράσης.

Μπορούν τα κουτάβια να φάνε μπανάνες;

Επειδή οι μπανάνες είναι γεμάτες ζάχαρη, η κατανάλωση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι στα κουτάβια. Λάβετε υπόψη ότι τα νεαρά κουτάβια έχουν πιο ευαίσθητο στομάχι από τα ενήλικα σκυλιά. Συμβουλευτείτε λοιπόν τον κτηνίατρό σας πριν προσθέσετε μπανάνες στη διατροφή του κουταβιού σας.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε μπανάνες για αναστατωμένο στομάχι;

Μπορούν οι σκύλοι να έχουν μπανάνες για να θεραπεύσουν το στομάχι τους; Το να ταΐζετε τον σκύλο σας με μπανάνες δεν θα σταματήσει τη δυσκοιλιότητα ή τη διάρροια του σκύλου σας. Η κατάσταση του σκύλου σας μπορεί ακόμη και να επιδεινωθεί επειδή οι μπανάνες είναι πολύ πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Τα πεπτικά οφέλη της μπανάνας δεν πρέπει να θεωρούνται ως φαρμακευτικό φάρμακο.

Για να ανακουφίσετε τα στομαχικά προβλήματα, παρακολουθήστε την πρόσληψη τροφής του σκύλου σας και μειώστε την ποσότητα. Αυτό θα καθορίσει ποιες τροφές μπορεί να ανεχθεί. Εάν η κατάστασή του δεν βελτιωθεί ή τα συμπτώματα επιδεινωθούν εντός 24 ωρών, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο.

Μπορούν οι σκύλοι να φάνε ψωμί με μπανάνα;

Δεν συνιστάται να ταΐζετε τον σκύλο σας ψωμί μπανάνας που παρασκευάζεται στο εμπόριο. Μείνετε μακριά από άλλες ανθρώπινες τροφές με γεύση μπανάνας επίσης. Τα περισσότερα από αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα τείνουν να είναι πλούσια σε ζάχαρη. μπορεί να προκαλέσουν διαβήτη και αύξηση βάρους σε σκύλους εάν καταναλωθούν σε υπερβολική ποσότητα.

Το ψωμί μπανάνας που αγοράζεται στο εμπόριο μπορεί επίσης να περιέχει άλλα συστατικά που είναι δυνητικά τοξικά για τους σκύλους, όπως τα αμύγδαλα.

Σε αυτά τα τρόφιμα βρίσκονται επίσης επιβλαβή τεχνητά πρόσθετα όπως η ξυλιτόλη, που μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση.

Πώς να προετοιμάσετε με ασφάλεια τις μπανάνες για το σκυλί σας

Η παρασκευή λιχουδιών μπανάνας για τον σκύλο σας είναι απλή και εύκολη. Ακολουθούν τρόποι για να προετοιμάσετε με ασφάλεια τις μπανάνες για τον σκύλο σας για να αποφύγετε τον πνιγμό ή τα πεπτικά προβλήματα.

 1. Επιλέξτε μπανάνες βιολογικής παραγωγής καθώς έχουν μικρή έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως τα φυτοφάρμακα.
 2. Αφαιρέστε εντελώς τη φλούδα της μπανάνας.
 3. Κόψτε τις μπανάνες σε μικρές μερίδες και σερβίρετε στο σκύλο σας.
 4. Μπορείτε επίσης να το κάνετε πουρέ ή να το βάλετε σε ένα παιχνίδι που διανέμει λιχουδιές.

Συνταγές με λιχουδιά σκύλου

Αναβαθμίστε τις κανονικές φέτες μπανάνας σε λαχταριστές λιχουδιές μπανάνας! Εδώ είναι δύο εύκολες συνταγές με μπανάνα που μπορείτε να φτιάξετε:

Μπανάνα φυστικοβούτυρο παγωτό ξυλάκι

Συστατικά

 • 2 μεγάλες μπανάνες με στίγματα/καφέ (230 γραμμάρια)
 • 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη (χωρίς πρόσθετα, χωρίς ξυλιτόλη)
 • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας

Διαδικασία

 1. Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τη μπανάνα μέχρι να σπάσει καλά.
 2. Προσθέστε το λάδι καρύδας και το φυστικοβούτυρο στον επεξεργαστή τροφίμων. Σφυγμού μέχρι να γίνει λεία η συνοχή. Αφήστε μικρά κομμάτια μπανάνας.
 3. Αδειάζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ή σε μια θήκη για παγάκια.
 4. Το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει τελείως και το σερβίρετε στον σκύλο σας.

Μπισκότα μελιού μπανάνας

Συστατικά

 • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 • 1 αυγό
 • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 • 2 φλιτζάνια νερό
 • 2 μπανάνες, πολτοποιημένες
 • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
 • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

διαδικασίες

 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F.
 2. Λαδώνουμε ελαφρά δύο μεγάλα ταψιά.
 3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αυγό, το μέλι, τις πολτοποιημένες μπανάνες, το νερό και τη βανίλια.
 4. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ολικής αλέσεως.
 5. Ρυθμίστε το ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
 6. Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει πια.
 7. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1/4 ίντσας. Το κόβουμε σε μίνι σχήματα με κουπάτ.
 8. Τοποθετούμε τη ζύμη που έχουμε σχηματίσει σε λαδωμένα ταψιά.
 9. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα μπισκότα.
 10. Κλείστε το φούρνο και περιμένετε άλλα 30 με 40 λεπτά. Αυτό κάνει τα μπισκότα στεγνά και τραγανά.
 11. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο.
 12. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν τα δώσετε στον σκύλο σας.

Συναφή άρθρα

Back to top button