Ανθρώπινα τρόφιμα

Μπορούν οι σκύλοι να πίνουν μπύρα;

Μπορούν οι σκύλοι να πίνουν μπύρα; Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Η παρασκευή μπύρας χρησιμοποιεί ορισμένα συστατικά που είναι εξαιρετικά τοξικά για τους σκύλους, όπως η αιθανόλη. Η κατάποση αυτού του αλκοολούχου ποτού μπορεί να οδηγήσει σε μια θανατηφόρα κατάσταση.

Ανακαλύψτε τα απειλητικά για τη ζωή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εάν ο σκύλος σας πίνει μπύρα.

2 θανατηφόρα συστατικά στο Beer to Dogs

Είναι η μπύρα κακή για τα σκυλιά; Ναί. Η μπύρα αποτελείται κυρίως από επικίνδυνα συστατικά για τους σκύλους, γεγονός που την κάνει κακή για αυτούς. Η λήψη αυτού του αλκοολούχου ποτού μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή συνέπειες καθώς περιέχει:

1. Αιθανόλη

Συχνά συναντάμε την ερώτηση «Μπορούν οι σκύλοι να πίνουν αλκοόλ;». Η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι. Το ποτό, συμπεριλαμβανομένης της μπύρας, περιέχει ένα άχρωμο και μεθυστικό υγρό που ονομάζεται αιθανόλη.

Το στομάχι των σκύλων δεν μπορεί να μεταβολίσει αυτή την ένωση, σε αντίθεση με τους ανθρώπους. Σε περίπτωση κατάποσης, μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ή δηλητηρίαση από αλκοόλ.

Η ποσότητα της αιθανόλης που καταναλώνεται καθορίζει εάν εμφανίζεται τοξικότητα. Σύμφωνα με μια μελέτη, η στοματική θανατηφόρα δόση αυτής της ένωσης για σκύλους είναι 5,5 έως 7,9 g/kg 100% αιθανόλης. Ένα χιλιοστόλιτρο αιθανόλης ισούται με 0,789 g.

Σημειώστε ότι κάθε είδος αλκοολούχου ποτού περιέχει διαφορετικές συγκεντρώσεις αιθανόλης. Η βιοτεχνική μπύρα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά ανήκουν στο υψηλότερο τμήμα.

Είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν σοβαρή δηλητηρίαση από αλκοόλ σε σκύλους σε σύγκριση με την ελαφριά μπύρα, η οποία έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αιθανόλη.

2. Λυκίσκος

Ο λυκίσκος είναι βασικό συστατικό στην παρασκευή μπύρας, μαζί με τα δημητριακά, τη μαγιά και το νερό. Η ASPCA έχει προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες σκύλων που απολαμβάνουν τη ζυθοποιία στο σπίτι για την τοξικότητα του φυτού για τους σκύλους.

Η κατάποση μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες παρενέργειες, όπως μη φυσιολογική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να συμβεί μη αναστρέψιμη βλάβη των νεφρών.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν επίσης ότι ορισμένες ποικιλίες είναι πιο επιρρεπείς στη δηλητηρίαση από λυκίσκο από άλλες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ακίτα
 • Μαλαμούτε της Αλάσκας
 • Border Collie
 • τσόου τσόου
 • Ντόμπερμαν
 • Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ
 • γκόλντεν ριτρίβερ
 • Λαγωνικό
 • λαμπραντόρ ριτρίβερ
 • δείκτης
 • Άγιος Βερνάρδος
 • Samoyed
 • Σιβηρικό χάσκι

Όπως και με την αιθανόλη, ο αριθμός του λυκίσκου στην μπύρα μπορεί να ποικίλλει. Τα IPA και τα διπλά IPA περιέχουν γενικά περισσότερο λυκίσκο από άλλα είδη μπύρας, όπως το pale ale.

Μη αλκοολούχα μπύρα έναντι μπύρας για σκύλους

Μπορούν οι σκύλοι να πίνουν μπύρα χωρίς αλκοόλ; Η μη αλκοολούχα μπύρα ή η μη αλκοολούχα μπύρα είναι επίσης εκτός ορίων για σκύλους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το είδος μπύρας περιέχει ίχνη αλκοόλης, περίπου 0,5%.

Η ποσότητα μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα σε σκύλους, ειδικά σε μικρότερες ράτσες.

Μια ασφαλέστερη και καλύτερη εναλλακτική λύση από την μη αλκοολούχα μπύρα είναι η μπύρα για σκύλους. Αυτό το ρόφημα είναι ειδικά φτιαγμένο για τον γούνινο φίλο σας και επομένως δεν περιέχει αλκοόλ και λυκίσκο.

Η μπύρα για σκύλους παρασκευάζεται συνήθως από μείγμα ζωμού βοείου κρέατος και βύνη κριθαριού. Και τα δύο είναι ασφαλή για τα σκυλιά. Το ποτό μπορεί να συνοδεύεται από πρόσθετα θρεπτικά συστατικά όπως γλυκοζαμίνη και βιταμίνη Β, ανάλογα με τη μάρκα.

Η θανατηφόρα ποσότητα μπύρας για σκύλους

Πόση μπύρα μπορεί να πιει ένας σκύλος; Ακόμη και σε μικρές ποσότητες, η προσφορά μπύρας στον σκύλο σας πρέπει να αποφεύγεται. Το να τον αφήσετε να γευτεί δεν αξίζει τους πολλούς κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει. Κρατήστε λοιπόν μπύρα αποκλειστικά για δική σας κατανάλωση.

«Λίγη μπύρα θα κάνει κακό στον σκύλο μου;» είναι μια άλλη ερώτηση που κάνουν συχνά οι ιδιοκτήτες σκύλων. Η απάντηση είναι ναι.

Χρειάζονται μόνο μικρές ποσότητες αλκοόλ για να προκληθεί δηλητηρίαση και δηλητηρίαση στους σκύλους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρές ράτσες. Μην αφήνετε λοιπόν ποτέ τον σκύλο σας να πιει μπύρα, ανεξάρτητα από τον λόγο.

Συμπτώματα τοξίκωσης από μπύρα σε σκύλους

Μπορούν τα σκυλιά να μεθούν από την κατανάλωση μπύρας; Ναί. Η περιεκτικότητα σε αιθανόλη και λυκίσκο της μπύρας μπορεί να μεθύσει τα σκυλιά. Τα κλινικά σημάδια δηλητηρίασης από μπύρα ή αλκοόλ στους σκύλους εξαρτώνται από την ποσότητα που καταναλώνουν.

Πρώιμα σημάδια δηλητηρίασης από αλκοόλ

 • αποπροσανατολισμός
 • Έλλειψη συντονισμού
 • Ανησυχία
 • Ακούσια ούρηση και αφόδευση
 • Υπερβολικό λαχάνιασμα

Σοβαρά σημάδια δηλητηρίασης από αλκοόλ

 • κάνω εμετό
 • Διάρροια
 • Σεισμικές δονήσεις
 • Αυξημένος καρδιακός ρυθμός
 • Χαμηλή πίεση αίματος
 • Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα
 • Να επιτεθεί

Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από μπύρα ή τοξικότητας εμφανίζονται συνήθως μέσα σε 30-60 λεπτά από την κατάποση, εάν καταναλωθούν με γεμάτο στομάχι. Είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν εάν ο σκύλος σας δεν έχει φάει τίποτα.

Πολλοί ανήσυχοι ιδιοκτήτες ρωτούν: “Μπορούν τα σκυλιά να πεθάνουν από την κατανάλωση μπύρας;” Δυστυχώς ναι. Σοβαρές περιπτώσεις δηλητηρίασης από μπύρα σε σκύλους μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο καθώς τα ζωτικά όργανα αρχίζουν να κλείνουν.

Επομένως, εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έπινε μπύρα, επικοινωνήστε αμέσως με τη Γραμμή Βοήθειας Pet Poison και στείλτε τον αμέσως στον κτηνίατρο για εξέταση και θεραπεία.

Θεραπεία για τοξίκωση από μπύρα σε σκύλους

Τι να κάνετε αν ο σκύλος σας πίνει μπύρα; Εάν πιάσετε τον σκύλο σας να πίνει μπύρα, πηγαίνετε αμέσως στον κτηνίατρο. Θα προκαλούσαν εμετό εάν καταποθούν μέσα σε 40-60 λεπτά.

Ποτέ μην δοκιμάζετε αυτή τη μέθοδο στο σπίτι χωρίς τη βοήθεια κτηνιάτρου, καθώς μπορεί να προκαλέσει πνιγμό στο σκυλί σας από εμετό.

Άλλες θεραπευτικές επιλογές για τη δηλητηρίαση από μπύρα σε σκύλους περιλαμβάνουν υποστηρικτική φροντίδα. Τα ενδοφλέβια υγρά χρησιμοποιούνται για να κρατούν το σκυλί σας ενυδατωμένο και επίσης για να διώχνουν το αλκοόλ από το σύστημά του. Οι επιληπτικές κρίσεις που προκαλούνται από το αλκοόλ αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή.

Μερικοί σκύλοι λαμβάνουν οξυγόνο εάν τα συμπτώματα τοξικότητάς τους προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή. Σε ορισμένες περιπτώσεις σοβαρής δηλητηρίασης, τα κουτάβια πρέπει να υποβάλλονται σε διασωλήνωση τραχείας.

Ο κτηνίατρος μπορεί να ζητήσει από τον σκύλο σας να παρατείνει την παραμονή του στην κλινική για περαιτέρω θεραπεία και στενή παρακολούθηση.

Πώς να αποτρέψετε τη δηλητηρίαση από μπύρα σε σκύλους

Προστατέψτε τον σκύλο σας από τους κινδύνους της μπύρας λαμβάνοντας αυτά τα προληπτικά μέτρα:

Σκουπίστε αμέσως τη χυμένη μπύρα.

Μερικοί ιδιοκτήτες σκύλων αναρωτιούνται: “Μπορούν τα σκυλιά να γλείψουν μπύρα;” Η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Έτσι, αν χύσετε μπύρα, καθαρίστε την αμέσως για να αποτρέψετε τον σκύλο σας να τη γλείψει.

Φυλάξτε όλα τα αλκοολούχα ποτά σε ασφαλές μέρος.

Αποθηκεύστε την μπύρα στο ψυγείο ή σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι για να αποτρέψετε τον σκύλο σας να τη χτυπήσει κατά λάθος από το πάτωμα της κουζίνας σας.

Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας χωρίς επίβλεψη γύρω από την μπύρα.

Μην ρισκάρετε να αφήσετε την μπύρα χωρίς επίβλεψη σε πάγκους ή τραπέζια. Ακόμα κι αν είναι λίγος χρόνος, ο σκύλος σας μπορεί να το δει ως μια καλή ευκαιρία για μια ύπουλη γεύση. Πετάξτε την μπύρα σας ή τοποθετήστε την σε δυσπρόσιτο μέρος πριν φύγετε.

Ενημερώστε τους επισκέπτες ότι η μπύρα είναι εκτός ορίων για τον σκύλο σας.

Η περιέργεια μπορεί να οδηγήσει μερικούς ανθρώπους σε κοινωνικές συγκεντρώσεις να αφήσουν τον σκύλο σας να πιει μπύρα. Αποτρέψτε αυτό λέγοντάς τους εκ των προτέρων ότι η μπύρα είναι επικίνδυνη για αυτόν.

Για την ασφάλεια του γούνινου φίλου σας, σκεφτείτε να τον βάλετε σε ένα ασφαλές δωμάτιο εάν οι επισκέπτες μεθύσουν πολύ και ξεχάσουν τη συμβουλή σας.

Συναφή άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button