Φρούτα κα Λαχανικά

Μπορούν οι σκύλοι να καταναλώνουν κεράσια με ασφάλεια;

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε κεράσια; Είναι τα κεράσια ασφαλή για τους σκύλους; Τα σκυλιά μπορεί να έχουν κεράσια, αλλά αυτά τα φρούτα πρέπει να τα ταΐζουμε με προσοχή. Διάφορα μέρη αυτών των φρούτων, συμπεριλαμβανομένων των κουκουτσιών, περιέχουν τοξίνες που μπορεί να αρρωστήσουν τους τετράποδους φίλους.

Μάθετε τι κακό μπορεί να συμβεί στα σκυλιά αν τους χορηγηθούν κεράσια απρόσεκτα.

4 σημαντικοί κίνδυνοι για την υγεία των κερασιών για σκύλους

Γιατί τα κεράσια είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά; Τα κεράσια μπορεί να φαίνονται σαν αβλαβή φρούτα, αλλά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ταΐσετε τον σκύλο σας με αυτά τα φρούτα:

1. Προκαλούν τοξικότητα κυανίου

Η κύρια απειλή είναι το κυάνιο που παράγεται από ορισμένα μέρη του καρπού, ιδιαίτερα το κουκούτσι, το στέλεχος και τα φύλλα. Η κερασιά μπορεί επίσης να παράγει αυτή την τοξική ουσία.

Τα κουκούτσια κόκκινου κερασιού έχουν περίπου 3,9 χιλιοστόγραμμα αμυγδαλίνης για κάθε γραμμάριο. Αυτή η ουσία μετατρέπεται σε κυάνιο μετά την πέψη στο πεπτικό σύστημα.

Εάν ληφθεί σε μικρές ποσότητες, ο σκύλος σας μπορεί να μην παρουσιάσει επιβλαβείς παρενέργειες. Ωστόσο, μεγάλες δόσεις κυανίου μπορεί να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση.

Ένας σκύλος που υποφέρει από τοξικότητα από κυάνιο θα έχει δυσκολία στην αναπνοή, διεσταλμένες κόρες, έντονο κόκκινο ούλα, γρήγορο καρδιακό παλμό, τρόμο και επιληπτικές κρίσεις.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να συμβεί σοκ, κατάρρευση και θάνατος. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν 12-24 ώρες μετά την κατάποση του φρούτου.

Εάν ο σκύλος σας έχει φάει κεράσια και στη συνέχεια εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα, πηγαίνετε αμέσως στον κτηνίατρο. Πιθανότατα θα προκαλέσουν εμετό για να απαλλαγούν από τις τοξίνες.

Στη συνέχεια χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή όπως η ναυτία για να βοηθήσει τον σκύλο σας να αναρρώσει.

2. Υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Μερικά κεράσια, όπως τα κεράσια μαρασκίνο, μπορεί να είναι χωρίς σπόρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο σκύλος σας μπορεί να τα έχει χωρίς περιορισμούς. Αυτά τα κεράσια δεν περιέχουν κυάνιο αλλά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

3. Κίνδυνος πνιγμού και εντερικής απόφραξης

Τα κουκούτσια κερασιού είναι δύσκολο να μασηθούν και να χωνευτούν. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να κολλήσουν κατά λάθος στο λαιμό ενός σκύλου. Οι μικρόσωμες ράτσες κινδυνεύουν περισσότερο επειδή έχουν μικρότερες τραχεία σε σύγκριση με τις μεγαλόσωμες ράτσες.

Τα κουκούτσια κερασιού μπορούν επίσης να προκαλέσουν εντερική απόφραξη, καθώς είναι δύσκολο να περάσουν από την πεπτική οδό. Η δυσκοιλιότητα, ο έμετος και η απώλεια της όρεξης είναι κοινά σημάδια γαστρικής απόφραξης.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να καλέσουν αμέσως τον κτηνίατρο εάν τα σκυλιά τους αρχίσουν να εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα.

4. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες

Τα κεράσια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες σε μερικούς σκύλους. Εάν είναι η πρώτη φορά που το κατοικίδιο ζώο σας τρώει τα φρούτα, ταΐστε το σε μικρές ποσότητες. Αυτό θα αποτρέψει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις εάν είναι αλλεργικό στα κεράσια.

Στη συνέχεια, προσέξτε για αλλεργικές αντιδράσεις όπως φλεγμονή του δέρματος, κνησμό, κνίδωση, έμετο και διάρροια. Εάν εμφανίσει αυτά τα συμπτώματα, κρατήστε τα κεράσια μακριά από τη διατροφή του και πηγαίνετε αμέσως στον κτηνίατρο.

Το Cherry παρέχει οφέλη για την υγεία στους σκύλους;

Τα κεράσια περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών, μελατονίνης και βιταμινών Α και C. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Μερικά από τα γνωστά οφέλη για την υγεία βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και ανακουφίζουν τον πόνο.

Ωστόσο, οι σκύλοι μεταβολίζουν τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα διαφορετικά από τους ανθρώπους. Πρέπει να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κερασιών για να μπορέσουν να αποκομίσουν τα οφέλη του φρούτου για την υγεία.

Ποια είδη κερασιών είναι επικίνδυνα για τους σκύλους;

Ορισμένες ποικιλίες κερασιών είναι καλό να τις μοιράζεστε με σκύλους, αρκεί να γίνεται με εξαιρετική προσοχή. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ταΐζονται με άλλες ποικιλίες καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε κονσερβοποιημένα κεράσια;

Όχι, δεν είναι καλά για τα σκυλιά. Τα κονσερβοποιημένα κεράσια είναι γεμάτα ζάχαρη και συντηρητικά. Το ίδιο ισχύει για τα ζαχαρωμένα κεράσια, τα αποξηραμένα κεράσια και τα σνακ με γεύση κεράσι που αγοράζονται από το κατάστημα. Προτιμήστε φρέσκα και βιολογικά κεράσια.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε αλεσμένα κεράσια;

Όχι, κρατήστε τα σκυλιά μακριά από θρυμματισμένα κεράσια. Δεδομένου ότι ανήκουν στην οικογένεια του νυχτολούλουδου, περιέχουν σολανίνη και άλλα αλκαλοειδή σολανιδίνης.

Πρόκειται για τοξικές ουσίες με υψηλή συγκέντρωση σε άγουρα αλεσμένα κεράσια και τα φύλλα τους. Οι σκύλοι, τα βοοειδή και οι άνθρωποι δεν πρέπει να τρώνε αυτό το φρούτο.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε κεράσια Rainier;

Τα πιο βροχερά κεράσια και όλα τα είδη κερασιών πρέπει να ταΐζονται σε σκύλους με προσοχή. Είναι δυνητικά τοξικά για τους κυνόδοντες επειδή οι πυρήνες, οι μίσχοι και τα φύλλα τους περιέχουν αμυγδαλίνη. Τα μαύρα κεράσια και τα κεράσια bing περιέχουν χαμηλότερα επίπεδα αμυγδαλίνης από τα κόκκινα κεράσια.

Ωστόσο, εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να παράγουν θανατηφόρες ποσότητες κυανίου.

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε αποξηραμένα κεράσια;

Όχι, είναι μια ανθυγιεινή επιλογή για τον ίδιο λόγο, ειδικά αν ο σκύλος σας έχει διαβήτη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη αυτού του τύπου κερασιών μπορεί να προκαλέσει περιοδοντική νόσο.

Πόσα κεράσια μπορεί να φάει ένας σκύλος;

Η κατανάλωση 1-2 κερασιών σπάνια οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Μικρές βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να εμφανιστούν περιλαμβάνουν στομαχικές διαταραχές και διάρροια.

Στις χειρότερες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του στομάχου, ειδικά σε μικρόσωμους σκύλους. Το να ρισκάρεις τη ζωή του σκύλου σου για ένα μικρό φρούτο δεν αξίζει τον κόπο. Επομένως, είναι καλύτερο να κρατήσετε μόνιμα τα κεράσια από τη λίστα λιχουδιών για σκύλους.

Αν ο σκύλος σας έφαγε μια ολόκληρη σακούλα κεράσια, αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία. Ενημερώστε τον κτηνίατρο για το περιστατικό και προσέξτε για σημάδια δηλητηρίασης από κυάνιο. Εάν τα συμπτώματα εκδηλωθούν, η μεταφορά του σκύλου σας στον κτηνίατρο για θεραπεία είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Μπορούν τα κουτάβια να τρώνε κεράσια;

Όχι, δεν είναι σοφή επιλογή να δώσετε κεράσια σε κουτάβια. Ένα κουκούτσι κερασιού μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο απόφραξη του εντέρου.

Επιπλέον, τα κουτάβια έχουν αυστηρές διατροφικές απαιτήσεις. Η προσθήκη κερασιών στα γεύματά τους μπορεί να προκαλέσει διατροφική ανισορροπία και να οδηγήσει σε κακή ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Ποια φρούτα είναι ασφαλείς εναλλακτικές για τα κεράσια;

Μην ανησυχείτε εάν τα κεράσια αποκλείονται από τις επιλογές θεραπείας για υγιή σκυλιά. Άλλες επιλογές φρούτων που είναι ασφαλείς για κατανάλωση από τα σκυλιά περιλαμβάνουν:

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή καλίου, που υποστηρίζει τη λειτουργία των νεφρών, και φυτικών ινών, που το βοηθούν να διατηρήσουν ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Φράουλες

Οι φράουλες παρέχουν μια καλή ποσότητα θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β1, Β6, C και Κ, καθώς και ιώδιο και φυλλικό οξύ.

Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νερό και παρέχει επιπλέον ενυδάτωση στον σκύλο σας.

Κολοκύθι

Η κολοκύθα είναι πολύ υψηλή σε φυτικές ίνες και είναι μια καλή θεραπεία για πεπτικά προβλήματα σε σκύλους.

Βακκίνια

Τα βατόμουρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκίνου.

Ποια φρούτα είναι επιβλαβή για τους σκύλους;

Εκτός από τα κεράσια, εδώ είναι άλλα φρούτα που δεν πρέπει ποτέ να μοιραστείτε με τον Fido:

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν περσίνη, η οποία είναι τοξική για τους σκύλους και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά πεπτικά προβλήματα.

Αγρια ΜΟΥΡΑ

Μερικά άγρια ​​μούρα, όπως η τέφρα του βουνού, το πουρνάρι, ο άρκευθος και οι σαμπούκοι, μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση στους σκύλους.

σταφύλια

Τα σταφύλια είναι εξαιρετικά τοξικά για τους σκύλους καθώς μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια.

Συναφή άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button